Blog

Galerijblok door Vakcolor, een product review

Het is weer tijd voor een nieuwe review. Ditmaal mocht ik de galerijblok van van vakcolor testen! Ze wisten de bezorging precies zo te plannen dat het blok óp mijn verjaardag aankwam. Wat een leuk cadeau! Dank je wel Vakcolor! 

Ook zo’n mooi galerijblok bestellen? Vakcolor maakte speciaal voor mijn bloglezers een kortingscode aan. Lees snel door om erachter te komen hoe je hier gebruik van kunt maken!

De verpakking

Ik vind het iedere keer weer leuk om te zien hoe zorgvuldig de producten steeds weer worden ingepakt. Iedere leverancier doet het net weer een beetje anders maar ik ben tot nu toe nog geen leverancier tegen gekomen die er te weinig zorg aan heeft besteed. Ook dit keer weer.

In een grote kartonnen doos kwam het pakket binnen. De kartonnen doos bevatte weer een witte doos die netjes door zakken plastic met lucht op zijn plek werd gehouden. En in die witte doos zat dan het galerijblok. Als je ergens wilt exposeren is de witte doos erg handig omdat je jouw werk hierin veilig mee kunt nemen.

Er zitten schuimen blokken in de doos verwerkt zodat je afdruk redelijk beschermd is tegen stoten en vallen (tot op zekere hoogte uiteraard). De leverancier had het me al beloofd, maar het voelde inderdaad een beetje als het uitpakken van een cadeautje!

Het bestelproces

Om te bestellen heb je een account nodig op de website van vakcolor. Maar als het account eenmaal is aangemaakt kan je zo je foto uploaden en de opties kiezen. Ik denk dat het bestelproces nog iets duidelijker ingedeeld zou kunnen worden. Rechtsboven kan je namelijk de dikte van je blok kiezen; 20mm, 25mm of 40mm. Vervolgens heb je een dropdownmenu met alle formaten. Deze formaten staan op numerieke volgorde waardoor je helemaal bovenaan de formaten groter dan één meter hebt en direct daarna eerst de kleinste formaten die langzaam weer oplopen naar grotere formaten. Uiteraard is dit geen enorm probleem, maar een sortering op grootte van klein naar groot of andersom zou netter en handiger zijn geweest.

Als je het product in je winkelmandje hebt zitten is deze zo besteld en wordt je netjes geüpdatet over wanneer je product dan vervaardigd wordt en wanneer deze verzonden wordt en wat de verwachte bezorgtijd is.  Zoals altijd begint daarna het wachten op je bestelling!

Wat is een Galerijblok van vakcolor dan precies?

Op de website vermeldt Vakcolor het volgende:

Laat je creativiteit de vrije loop en voeg kleur toe aan je muren met het galerijblok . Het begrip ‘op maat’ komt hier volledig tot zijn recht, personaliseer dit decoratieve product volgens je eigen smaak door een keuze te maken uit printafwerking, grootte, printdiepte en randafwerking. De achterkant van het galerijblok is afgewerkt in het zwart met een muur bevestiging en zwarte rubberpads.

Als ik dit product vast heb geeft het een beetje hetzelfde gevoel als een canvas door de diepte die de afdruk heeft. Het materiaal heeft ook een beetje wat weg van canvas door de structuur. Toch is dit niet hetzelfde als een canvas afdruk. De afdruk voelt nog wat robuuster en steviger aan. Waar een canvas om een houten frame is gespannen zit er hier nog materiaal achter de foto zelf en is de foto opgeplakt. De hele afdruk is super strak en de foto blijft netjes recht. Ook de hoeken zijn anders afgewerkt dan bij een regulier canvas. Bij een canvas is het doek altijd om de hoek heen gevouwen waardoor je daar vaak wat verdikkingen krijgt in de hoek, waar het canvasdoek om is gevouwen. Bij dit product heb je een super strakke lijn en zijn de hoekjes heel netjes afgewerkt.

De foto

Onderstaande foto liet ik afdrukken op het galerij block, deze foto maakte ik in Oostenrijk. De foto is fris, de bergen komen prachtig uit op de achtergrond en de vrolijkheid van het paard straalt ervan af. Het was een feestje om dit product met daarop deze foto uit te pakken! Ik blijf het toch keer op keer bijzonder vinden om mijn foto op een afdruk te zien. Dat geeft zo’n andere dynamiek aan je foto dan een foto op je scherm! Het is ook niet voor niets dat ik mensen altijd aanraad om foto’s waar ze trots of blij mee zijn af te drukken.

En het ophangen van een afdruk zorgt er ook voor dat je iedere keer toch weer even denkt aan die vakantie, dat speciale moment en dat je het gevoel daarvandaan toch weer even terug krijgt.

Bij deze foto weet ik nog dat ik me had voorbereid op de allerkoudste vakantie ooit. Ik had speciaal meerdere handschoenen gehaald, want meer lagen = meer warmte. Ik had heatpacks gehaald om bevroren handen weer enigszins op te kunnen warmen. Speciaal twee skibroeken geleend, thermolaarzen, thermokleding, mutsen, sjaals. Je kunt het zo gek niet bedenken en ik had het geregeld om mee te nemen op deze ijzige koude vakantie…..

En toen waren we daar in Oostenrijk. Het zonnetje scheen en wat bleek? Je kon zonder jas op een terrasje zitten, er ging echt een wereld voor me open! Omdat ik nooit op wintersport ben geweest had ik dat nog nooit meegemaakt. In Nederland is het altijd zó koud als er zoveel sneeuw ligt dus dat was mijn referentiekader. Blijkt het gewoon écht warm aan te kunnen voelen terwijl er toch sneeuw ligt. Ik wist werkelijk waar niet wat ik meemaakte! Ik heb tijdens deze reis intens genoten van de onverwachtse warmte, ik had er niet op gerekend maar dat tovert nu wel steeds een glimlach op mijn gezicht als ik er aan denk.

En of ik het koud heb gehad tijdens deze reis? Mwah, soms een beetje maar veel minder dan ik had gedacht!

Zijn er dan nog kritiekpuntjes?

Ik vind dit een prachtig afgewerkt product. En zoals altijd kijk ik weer eens kritisch naar de afdruk. Een klein puntje van kritiek wat ik zou kunnen noemen is dat de afdruk misschien nét iets te ver over de rand heen getrokken is. Hierdoor heb je nét een heel klein randje aan de zijkant. Maar om eerlijk te zijn is dit zo minimaal dat het absoluut niet storend is. Zeker als je hem aan de muur hangt heb je er absoluut geen last van.

Final verdict

Deze wanddecoratie is super robuust aan de muur. Als je hem hebt hangen, dan hangt er ook echt wat! Toen ik het met vakcolor had over het reviewen van een canvas gaven ze aan dat ze liever wilde dat ik dit product zou reviewen. Ik snap wel waarom ze dit product kozen in plaats van een canvas. Het product zelf heeft wel iets weg van een canvas door de dikte die het product heeft en de structuur op de foto. Maar de foto ziet er “scherper” uit op de galerijblock dan op een regulier canvas bij de meeste aanbieders. Ik vind de galerijblok dan ook een behoorlijk mooi alternatief voor een canvas voor iedereen die toch iets wilt wat nét anders is. Bijna hetzelfde, maar dan net iets chiquer afgewerkt.

Dus houd je van een robuust product aan je muur en wil je iets wat lijkt op een canvas maar dan net wat chiquer is? Bekijk dan eens de galerij blok van vakcolor! Naast de galerijblok hebben ze nog meer producten in hun assortiment. Bekijk de website van vakcolor voor meer informatie ;).

Kortingscode!

Speciaal voor deze blogpost maakte vakcolor een kortingscode aan. Wil jij nou ook zo’n mooie foto op een galerijblok in huis? Bestel jouw exemplaar metvan je mooiste foto voor 1 Augustus 2018 en ontvang 10% korting! Gebruik de code GALLERYBLOCK10 bij het afrekenen.

Zelf aan de slag als fotograaf?

Ik kan me voorstellen dat je na het zien van deze foto’s enthousiast bent geworden om zelf de camera erbij te pakken. Ook jij kunt de mooiste foto maken die je op een materiaal als dat van Vak color kunt laten afdrukken. Weet je nu nog niet zo goed hoe je zelf je camera moet instellen? Geen paniek, daar schreef ik speciaal een cursus voor met de naam Leer zelf je camera instellen. En deze cursus is nog gratis te volgen ook!

Welke foto zou jij kiezen?

Heb jij een foto die je graag eens zou laten afdrukken? Dan ben ik benieuwd waarom je juist die foto kiest en wat het verhaal van de foto is! Deel het met me in de comments!

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met vakcolor

Keep on clicking! Merel Bormans van  Focus op jouw fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.