Blog

Nederland helpt! In tijden van Corona

Dit zijn zeer uitzonderlijke tijden. Half Nederland ligt stil, iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten uit de weg te gaan. We mogen niet meer naar bijeenkomsten, denk aan concerten, meetings, in het publiek zitten bij een talkshow, verjaardagen, sporten met een groep in het park, picknicken met je vrienden in het park. En er zijn nog veel meer dingen te bedenken die we niet kunnen doen. Als je niet uitkijkt kan dit uiterst deprimerend zijn.

Op het nieuws hoorde ik ook dat mensen volledig uit hun ritme vallen en dat dit intern ontzettend veel stress oplevert en dat mensen hier dus minder gelukkig van worden. Onze bewegingsvrijheid wordt noodgedwongen ook behoorlijk ingeperkt en er is zelfs een hele groep met mensen waarvan opgeroepen wordt ze in een isolement te stoppen om ervoor te zorgen dat ze niet ziek worden, namelijk de ouderen en mensen met een zwakkere afweer. Als zij Corona oplopen is dat desastreus voor ze.

Gelukkig zijn wij een inventief volk en laten we ons niet zomaar klein krijgen. In deze bizarre tijden poppen er allemaal ontzettend mooie initiatieven op waarmee we de medemens kunnen helpen.

Ondanks dat deze blog niets met fotografie te maken heeft wilde ik hem toch graag schrijven. Ik zet hier namelijk een aantal super mooie initiatieven op een rij zodat jij ook kunt kijken of het initiatief bij je past en je jouw maatschappelijke steentje bij kunt dragen.

Bloemen

Als gevolg van deze wereldwijde crisis zijn er een aantal sectoren die van oudsher veel exporteren naar het buitenland maar door de crisis ligt de gehele export volledig stil. Hierdoor zullen tuinders hun bloemen moeten weggooien. Zo zonde! En wie wordt er nou niet blij van een bloemetje in huis?

red je boeketje

Wc-rollen kun je goed bewaren, maar bloemen niet. ‘Red je Boeketje’ is daarom de spontane actie om de ouderen van Nederland een hart onder de riem te steken. Én we helpen de hardwerkende telers de crisis door. Wie maak jij blij?

Aan wie doneer jij graag een mooi boeket?

www.redjeboeketje.nl

Nederland Bolt

Opzoek naar mooie tulpen? Bestel ze met wel 200 stuks tegelijk! Je mag zelf bepalen hoeveel je betaald!

“Let een beetje op elkaar”. Dat is wat Rutte tegen ons zei in zijn speech. Houd ouderen en kwetsbaren een beetje in de gaten, koop bij lokale ondernemers die het juist nu enorm zwaar hebben en laat weten dat je aan elkaar denkt. Je slaat maar liefst drie vliegen in een klap als je tulpen bestelt bij BOLT Amsterdam. Want voor een zeer aantrekkelijke prijs kan jij een heleboel mensen blij maken met een hele hoop tulpen. BOLT Amsterdam geeft jou de mogelijkheid om nog liever te zijn, omdat je zelf de keuze krijgt hoeveel je voor de tulpen wilt betalen.

bolt-amsterdam.nl/

Groene kneusjes

Planten kopen die over blijven?

Let op! Zoals je misschien al hebt gehoord in het nieuws, heeft de Corona-crisis ertoe geleid dat er veel planten worden gestort. Dit is natuurlijk enorm zonde!

Dus heb jij groene vingers en een groen hart? Dan is onze Groene Kneusjes box vast iets voor jou. De kamerplanten uit deze box hebben wellicht een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig. Maar wat zou het toch sneu zijn als zij geen tweede kans kregen!

Foto ingevoegd vanaf redjeboeketje.nl

Eten (uit restaurants)

Door het plotseling en zonder voorafgaande waarschuwing sluiten van restaurants is er veel eten over, zonde natuurlijk! Daar sprong etenover.nl op in en die zorgt voor de linking-pin tussen restaurants en consumenten. Help jij een restauranthouder de crisis door? Kijk wat je in de buurt kunt kopen en afhalen!

Help je mee om horeca leveranciers van hun voorraad af te helpen?

www.etenover.nl/

Foto door Brooke Lark

Ouders met kinderen thuis

Bol.com – thuisblijvertjes

Ook een grote aanbieder als bol.com draagt graag zijn steentje bij. Hieronder kan je voor 1 cent mooie audioboeken kopen voor de kinderen!

https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/

Bereslim boeken

Ook Bereslim heeft een mooie actie! De BereslimmeBoeken zijn tijdelijk gratis beschikbaar voor thuis.

Velen van ons zijn een tijdje thuis. Het lezen en de taalontwikkeling gaan idealiter ongehinderd door! Bereslim draagt daar graag aan bij en heeft daarom alle digitale prentenboeken in de collectie gratis klaargezet om in deze periode thuis te gebruiken.

BereslimmeBoeken zijn effectief voor de taalontwikkeling. Gemiddeld leren kinderen 2 a 3 nieuwe woorden per dag. Met BereslimmeBoeken leren kinderen in een half uur tijd maar liefst 5 á 6 nieuwe woorden. Lang zullen we lezen!

next.bereslim.nl/
Gebruikersnaam: bereslim100943
Wachtwoord: Bieb2020

Berenjacht!

Om in deze tijden de kleintjes te kunnen vermaken, nodigen wij zo veel mogelijk mensen uit om knuffelberen voor het raam te zetten. Mensen die met hun kinderen naar buiten gaan hebben hierdoor een leuke afleiding:De Berenjacht! Zoek de beren!!

Natuurlijk moeten we voor de jagers wel opletten dat het niet te druk wordt en dat iedereen voldoende afstand houdt, daar gaan we samen op letten, toch?

Om te helpen bestaat er ook een kaart waarop je de beren kunt vinden. In de link hieronder kun je de kaart openen en je kunt je beer aanmelden.

link naar het google docs bestand en een link naar de berenjacht facebookgroep

Foto ingevoegd via bol.com

Nog meer initiatieven?

Ik hoor ze graag zodat ik ze hierboven kan toevoegen! Laten we elkaar vooral de crisis door helpen!

Keep on clicking! Merel Bormans van  Focus op jouw fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.