Nooit meer onscherpe foto’s

Waarom deze cursus?

Als het je niet lukt om scherpe foto’s te maken, kan dat het plezier in fotografie goed verpesten. Ik heb er zelf ook last van gehad, dat het alsmaar niet lukte om scherpe foto’s te maken. Ontzettend frustrerend en vreselijk teleurstellend! Op zo’n moment kan je de camera wel het raam uitgooien! Je kunt er ook nog eens enorm onzeker van worden.

De vraag is dan of het aan jou ligt of aan je apparatuur?

In deze cursus gaan we daar op in en krijg je alle handvatten om voortaan super scherpe foto’s te maken!

Je leert niet alleen waar je op moet letten bij het kiezen van je instellingen, maar ook hoe je kunt controleren of je camera wel goed zijn werk doet. Hierdoor weet je dat jouw apparatuur niet de oorzaak was van die onscherpe foto.

Die wetenschap gaat een stuk fijner fotograferen!

Wat is een scherpe foto?

Maar voor we beginnen is het wel leuk om even vast te stellen wat een scherpe foto nou eigenlijk is?

Je zou zeggen dat die definitie best wel makkelijk is, een scherpe foto bevat géén onscherpte!

Een foto is dus scherp of hij is onscherp.

Maar is dit wel waar?

Vind je onderstaande foto scherp? Waarschijnlijk wel hé?


Foto door Merel Bormans Photography

Maar heb je wel gezien dat meer dan de helft onscherp is op de foto?

Een foto hoeft dus niet helemaal van voor tot achter scherp te zijn om wel als scherp te worden ervaren…. Belangrijker is wáár de foto dan scherp is.

In bovenstaand voorbeeld is de foto scherp op het oog van het paard en dat is het aller belangrijkste element uit de foto, het hoofd van het paard. Als mens focus je automatisch als eerst op het oog, daar wordt je aandacht als eerst naartoe getrokken. Om die reden is het zo belangrijk dat een mensen of dierenoog in de foto scherp is. Als het oog er onscherp uitziet, kijkt dat vervelend. Daarnaast is dit paard dé reden dat deze foto is gemaakt en daarmee het hoofdonderwerp van de foto.

Dat de heide ervoor en de bomen erachter onscherp zijn, maakt dan eigenlijk helemaal niet zoveel uit.

Let’s get started!

Ben je er klaar voor? Nog even een kleine uitleg: Je kunt iedere les afronden nadat je hem hebt doorgelezen en goed genoeg snapt, hierdoor komt er een vinkje bij de les te staan.

Je kunt daarna op de volgende les klikken (dit kan overigens ook zonder de les af te ronden).

Nadat je alle lessen hebt afgerond kan je de cursus afronden en ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je jouw kennis hebt uitgebreid!

Heel veel plezier en op naar de eerste les!

Klik maar op “Waarom je foto’s niet op internet moet vergelijken” hieronder!

P.s.

Help je mij mee om deze cursus nóg beter te maken?

Het kan zomaar voorkomen dat er nog een type- of spelfoutje in de les zit, als je dit tegen komt hoor ik dat héél erg graag.

Ook kan het voorkomen dat ik iets niet duidelijk heb opgeschreven, laat me dat vooral ook weten!

Je kunt dit als opmerking op de les achterlaten onderin (die opmerkingen publiceer ik niet! ;)), of je kunt je feedback mailen naar info@merelbormans.com.

Je ontvangt eeuwige dankbaarheid en met een beetje geluk zit er een leuke kortingsbon in voor de volgende cursus!

Verder nog goed om te weten

De cursus is nog niet af, de planning is om deze cursus uit ten minste 30 lessen te laten bestaan!

Omdat ik je al zo snel mogelijk toegang wilde geven tot de lessen die al wel af zijn, heb ik deze cursus toch al gepubliceerd.

Regelmatig zullen er nieuwe lessen worden toegevoegd om zo van deze cursus een compleet overzicht te maken van alles wat je moet en wilt weten over het maken van scherpe foto’s.

Iedere keer dat ik een nieuwe les toevoeg óf een les update, stuur ik je daar een e-mail over zodat je op de hoogte blijft en geen les hoeft te missen.

Een cursus van Focus op jouw Fotografie zal altijd geüpdatet worden, daarmee is een cursus nooit echt af, tijdens het schrijven van nieuwe lessen, het lezen van nieuwe artikelen, het tot me nemen van nieuwe inzichten kom ik soms weer nieuwe informatie tegen.

Het kan ook gebeuren dat er iemand een vraag stelt die nog niet beantwoord wordt in de cursus, ik vind het belangrijk dat alle cursussen die ik schrijf technisch correct zijn, volledig zijn en alle vragen die je kan hebben beantwoord en daarnaast ook nog eens leuk zijn om te lezen.

Daarom zal ik er altijd aan blijven werken om de cursus te updaten en ontvang je mogelijk tijden later nog eens een e-mail over een update in een les of een nieuw toegevoegde les. Voor deze e-mails met updates is het overigens ook mogelijk om uit te schrijven.

En dan kan je nu echt van start met de cursus! Veel plezier!