Blog

#youfocusonthegood – 30 dagen challenge!

Op dit moment is de wereld in crisis. Mensen worden verplicht in in huis te blijven. Er wordt gevraagd om sociaal afstand te nemen van de mensen om je heen en alleen met de mensen met wie je samen woont mag je eigenlijk nog wat dichter contact hebben. Voor veel mensen een stressvolle tijd.

Omdat ik de prompts alvast online wilde zetten volgt de inhoud daarvan zeer binnenkort! Maar op deze manier kan jij alvast nadenken over wat jij wellicht te vertellen hebt binnen onderstaande challenge!

Dag 1 – jouw mooiste herinnering

Foto door Merel Bormans Photography

Vandaag wil ik heel graag horen wat een van jouw mooie herinneringen is!

Een van mijn herinneringen is bij @djerbazitounastables . Ik was daar op reis met @horsephotoexperience_ en we wilden met zonsopkomst fotograferen. We moesten dus in het donker naar het strand rijden.

Met alleen het licht van de maan stapten we op en de paarden hinnikten zachtjes terwijl ze ietsje zenuwachtig weg stapten. Onderweg onder het zilveren licht hoorden we de wilde honden huilen naar elkaar terwijl we door het Tunesisch landschap reden. Ondertussen begonnen de moskeeën met hun ochtendgebed. Het was magisch!

En de kers op de taart was de fotografie sessie!

Dag 2 – een mooi boek

Foto van het boek van Meik Wiking

Vandaag ben ik benieuwd welk goed boek jij recentelijk hebt gelezen. Wat zijn jouw aanraders? Zowel fictie als non-fictie welkom!

Ik heb pasgeleden het boek de kunst van herinneringen maken gelezen van @meikwiking en kan hem met volle overtuiging aanraden.

Zelf leende ik het boek uit de bieb en kan hem dus nog even niet terug brengen zodat de volgende hem kan lezen, maar misschien schaf ik hem ook nog wel aan. Ik heb zo’n boekenplankje met mooie boeken die ik af en toe eens wil doorkijken. Daar staan vooral fotoboeken op maar deze kan daar best ook een plekje verdienen.

Wist je bijvoorbeeld dat je een herinnering sterker kan maken door er een bepaalde geur bij te combineren?

De schrijver van dit boek had als voorbeeld dat hij aan het speervissen was op een warme dag met een perfecte zonsondergang. Hij voelde een serene rust en wilde dat moment nog memorabeler maken. Hij pakte een hand met zeewier en snoof de geur diep in. Nu denkt hij iedere keer aan dat moment als hij zeewier ruikt.

En als fotograaf (of niet fotograaf natuurlijk ;)) kan je een mooie herinnering visueel maken door de foto groot uit te printen en op je muur te hangen.

Ik heb een paar foto’s van reizen in huis hangen en moet er steeds even van glimlachen als ik ze zie

Dag 3 – hoe zou jouw droomleven eruit zien?

Als geld en tijd geen enkele rol spelen, hoe zou jouw droomleven er dan uitzien?

Zou je dan op een onbewoond, zonnig eiland wonen? Zou je een groot huis en een nog grotere jacht bezitten? Zou je dan een opvang tehuis beginnen voor katten of paarden? Zou je juist veel tijd doorbrengen met je familie?

Ik ben heel benieuwd hoe jij het allerliefste jouw leven zou inrichten en wat in dat leven dan het allerbelangrijkste zou zijn voor jou!

Ik ben op dit moment behoorlijk tevreden met mijn leven, maar je kunt natuurlijk altijd dromen hé?!

Het zou fantastisch zijn om meer te kunnen doen met mijn bedrijf Focus op jouw fotografie. Andere mensen leren over fotografie vind ik geweldig en ik zou er het liefst veel meer tijd aan kunnen besteden. Niet voor niets startte ik de telegram groep “vraag het Merel” al op zodat ik vrijwel dagelijks iets over fotografie kan delen! En ook niet voor niets bestaat deze website waarop al een aantal online cursussen te vinden zijn.

Wat ik het aller gaafste zou vinden is dat ik veel cursisten zou krijgen waardoor ik daar een fulltime baan van zou kunnen maken. Dat zou me namelijk in staat stellen om nog veel meer gave content te maken! En het zou me in staat stellen nog wat meer tijd door te brengen met mijn kinderen. Eigen baas zijn betekend namelijk ook dat je de tijd kan indelen zoals je zelf wilt. Wil je een keer overdag van het zonnetje genieten en een wandeling maken over de Soesterduinen samen met je kinderen? Dan werk je ‘s avonds wanneer het toch donker wordt!

Dat laatste doe ik overigens nu ook al maar dan heb ik er vaak overdag al een werkdag op zitten.

In mijn ultieme droomleven zou ik ook meer tijd en ruimte hebben om wat meer van de wereld te zien. Tijdens reizen naar bijvoorbeeld India en Tunesië voel ik me ultiem gelukkig! Zowel reizen met als zonder mijn kinderen zou ik echt te gek vinden.

Ik zou natuurlijk afgelopen week naar Amerika afreizen, maar dat ging niet door vanwege het inreisverbod dat slechts enkele uren voor we daar aan zouden komen van kracht werd.

Achteraf gezien ben ik wel blij dat we niet afgelopen week in Amerika hebben gezeten want de supermarkten waren leeg, de horeca dicht en je mocht in veel Nationale parken niet meer komen.

Maar al met al ben ik zelf wel heel tevreden hoor!

Dag 4 – jouw favoriete eten / gerecht

Wat is jouw favoriete eten / welk gerecht eet jij het liefste?

Vanuit mijn jeugd heb ik geleerd om veel samen te eten en in veel culturen is het gezamenlijk eten ook iets wat heel belangrijk is. Mocht jij vanuit jouw gezin gewend zijn om apart van elkaar te eten, zou ik je in ieder geval willen uitnodigen om eens een paar keer te proberen om wel gezamenlijk aan tafel te zitten. Je zult zien dat je dan echt met elkaar in gesprek komt en dat het heel gezellig kan zijn.

Ik vind het zelf een vrij lastige vraag om te beantwoorden omdat ik niet persé een favoriet recept of gerecht heb maar ik weet nog wel wat ik vroeger steevast vroeg aan mijn ouders als ik jarig was en ik het eten mocht uitkiezen.

Ik koos dan altijd voor tapas of sushi. Achteraf denk ik dat ik daar altijd voor koos omdat het kleine hapjes zijn die je met z’n allen gezamenlijk kan opeten.

Nog steeds vind ik dat de leukste gerechten om te maken, ook als ik samen met mijn vrienden eet. Gemiddeld eet ik eens in de drie maanden samen met een stel vrienden en dan maakt iedereen iets en dan nemen we ons steevast voor om spelletjes te spelen maar dat komt er natuurlijk nooit van omdat we veel te druk zijn met gewoon gezellig kletsen met elkaar.

Mijn favoriete gerecht is dus iets wat je gezamenlijk kan eten!

En eten wat ik sowieso erg lekker vind: Sushi, spaghetti, kaasfondue, een goede biefstuk/rosbief etc, eendenborst en ik vind het altijd leuk om een klein beetje exotische dingen te proberen.

Dag 5 – beste film ooit?

Wat is de beste film die je ooit zag? Hij mag heel oud of juist heel recent zijn.

Bonus punten als de film op netflix te vinden is!

Wanneer we veel thuis zitten hebben we natuurlijk genoeg tijd over om youtube, netflix en dat soort dingen af te struinen op zoek naar allerlei video content. Welke films zijn wat jou betreft nou echt aanraders? Natuurlijk mag je er meerdere opnoemen hoor! Ik ben benieuwd!

Zelf ben ik een groot Disney/Pixar/Animation fan dus in “die hoek” zijn er sowieso genoeg films te kijken. Maar er zijn nog veel meer goede films.

Nog even een paar filmtitels die mijn gedachten in schieten, als ik het rijtje zo bekijk vrij random maar alsnog hier is het:

 • Green mile
 • The terminal
 • Kill bill
 • Inglorous bastards
 • The fundamental of caring

En Monty Python and the Holy grail! Dit blijft een fantastische film, maar dat komt ook omdat ik er goede herinneringen aan heb. Ik keek hem altijd samen met mijn broertje (of moet ik hem broer noemen omdat hij ondanks mijn eigen lengte nog steeds boven mij uit torent?).

Maar ik weet dat ik sowieso nog een aantal fan-tas-tische filmtitels vergeet! Dus ik hoor heel erg graag wat jij nou mooie films vind!

Dag 6 – en welke serie vond je echt goed?

We gaan nog even verder op de visuele content – tour. Welke serie heb je onlangs of langer geleden gekeken en kan je aanraden?

Ook hier weer lastig om echt wat te delen en ook weer, ik zal er vast een aantal hele goede vergeten en misschien roep ik met jullie suggesties nog een aantal keer “oh ja! Die is inderdaad ook goed!”. Dus kom maar door met de serie-aanraders!

Een klein rijtje van mij:

 • La Casa de Papel
 • 3%
 • How I met your mother
 • Big Bang Theory
 • Greys Anatomy,
 • Atypical
 • The Sinner
 • Black mirror
 • Lost (met name het eerste seizoen)

En ook kijk ik ieder jaar weer naar Expeditie Robinson, dat is echt vaste prik. Dat is de show die mijn man en ik altijd samen kijken. Vaak nemen we het op en kijken we het een avond later terug met een chipje en een drankje op de bank. Hebben jullie al door dat ik dingen leuk vind vanwege de randzaken er omheen en niet per se vanwege de activiteit zelf? Haha.

Dag 7 – beste YouTube kanaal

YouTube wordt steeds populairder en traditionele media zoals de TV merkt dat. Het is zelfs zo dat de jongeren onder ons meer YouTube kijken dan TV. Maar wat zijn dan goede YouTube kanalen?

Zelf volg ik de kanalen van:

 • MikeVisuals < maakt gewoon prachtige beelden op reis
 • Peter McKinnon < Zijn humor kan ik enorm waarderen en hij legt veel uit over … Fotografie!
 • Syrp < Meer over fotografie
 • Jesse Driftwood < Fotografie maar ook over filmen en video editing
 • Marit Hilarius < Een dame van Nederlandse bodem en ze is altijd zo heerlijk spontaan

Maar welke kanalen of video’s zou jij specifiek aanraden?

Dag 8 – beste (online) cursus

Als je thuis zit is dat natuurlijk een uitstekende tijd om een online cursus te volgen en het aanbod groeit niet gestaag maar zelfs enorm snel. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een cursus over te vinden!

Maar wat zou jij nou willen leren (Hoeft niet fotografie gerelateerd te zijn)?

Ik ben benieuwd!

Zelf heb ik er wel eens over nagedacht om een danscursus te kopen omdat ik samen met een vriendin wilde gaan stijldansen (onze beider mannen hadden daar niet bepaald zin in) en de lestijden kwamen ons totaal niet uit. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan, maar je bleek er veel keus in te hebben!

Ook ben ik altijd wel benieuwd naar de cursussen an mijn con-cullega’s.

Tot slot heb ik de cursus van Paul Scrivens gekocht, toen ik hem aanschafte heette de cursus nog Dare to Conquer, inmiddels is het uitgesplitst naar Simple Blog Framework, Odd Noodle en Seek the Offer. Alle drie de cursussen kan ik je van harte aanraden als je ook graag een online business wilt opstarten. Scrivs is van de no-nonsense aanpak en zegt waar het op staat. Wellicht moet je wat wennen aan zijn taalgebruik, maar hij heeft in ieder geval karakter zullen we maar zeggen.

Dag 9 – jouw favoriete fotograaf

Welke fotograaf zouden wij met z’n allen moeten bekijken? Welke fotograaf vind jij nou écht tof? Of welke fotograaf verdient er wat extra aandacht?

Geef hem of haar een shoutout! Ik weet zeker dat die fotograaf het enorm zal waarderen!

Hier voor mij een lijstje van paarden fotografen onder de 10k volgers op Instagram waarvan ik vind dat ze meer volgers verdienen!

Overigens hoef jij met jouw shoutouts geen rekening te houden met volger aantallen! Ik ben benieuwd wie jij nou een echt goede fotograaf vind!

Allemaal goede paardenfotografen! Check ze allemaal!

Dag 10 – geef een compliment!

Dag 11 – jouw favoriete spel

Dag 12 – de plek waar jij het meest tot rust komt

Dag 13 – waar moest je pas geleden (hard) om lachen

Dag 14 – vertel iets over je liefste huisdier

Dag 15 – Muziek!

Dag 16 – beste vakantieland

Dag 17 – mooiste plek in Nederland

Dag 18 – beste sport

Dag 19 – lekkerste geur

Dag 20 – fijnste plekje in/om jouw huis

Dag 21 – handige website

Dag 22 – lekkerste drinken

Dag 23 – liefste vriend(in) uit jouw jeugd

Dag 24 – jouw mooiste foto

Dag 25 – jouw hobby

Dag 26 – jouw favoriete quote

Dag 27 – mooiste vakantie herinnering

Dag 28 – welk tijdschrift zouden we eens moeten lezen?

Dag 29 – beste restaurant waar je ooit at

Dag 30 – kunst

Ik hoop dat de challenge bij je in de smaak viel en dat je mij beter hebt kunnen leren kennen bovendien! Deze challenge is vooral ingestoken op het delen van positiviteit en ik hoop dat het gelukt is! Ik wil jou ook heel graag leren kennen dus ik zou het heel tof vinden als je ook meedoet en jouw bijdrage deelt met de tag #youfocusonthegood ! Ik kijk er naar uit om ook jou beter te leren kennen en Instagram / Facebook / TikTok of welke social media je ook gebruikt, op te fleuren!

Keep on clicking! Merel Bormans van Focus op jouw fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.